Aanloop kermis 2018 Aanloopkermis 2018 Kindermiddag 2018 Lunapark Opening optocht 2018 Optocht 2018 Optocht 2018 Prijsuitreiking optocht 2018 Tentfeest Koning

Aanloop kermis 2018

Aanloopkermis 2018

Kindermiddag 2018

Lunapark

Opening optocht 2018

Optocht 2018

Optocht 2018

Prijsuitreiking optocht 2018

Tentfeest

Koning

PreviousNext

Muziekkorpsen kermis Keijenborg

 

Deelnemende muziekkorpsen kermisoptocht Keijenborg 2019 ( lijst is nog niet compleet! Aanvulling volgt)

Schuttersgilde 'St. Jan' Keijenborg

Het Schuttersgilde 'St. Jan' uit Keijenborg is in 1853 opgericht door pastoor Berendsen, die in de eerste jaren ook de voorzitter was van het bestuur. Het doel was om de plaatselijke buurtfeesten in het gebied 'Het Goy', zoals het gebied rond Keijenborg vroeger heette te structureren, zodat de onderlinge twisten minder werden. Tot op de dag van vandaag organiseert het Gilde de jaarlijkse kermis rond het patroonsfeest van St. Johannes de Doper (24 juni). Een kermis met als hoogtepunt de optocht van diverse praalwagens, show- en muziekkorpsen. Het Schuttersgilde heeft een eigen drumfanfare van ca. 30 muzikanten. Samen met de officieren, bielemannen, boogschutters, vendeliers, lansdragers, marketentsters en het standaardvaandel is het een keurkorps van ca. 70 personen. Jaarlijks treedt het Gilde op tijdens diverse regionale optochten en schuttersconcoursen, met regelmatig een uitstapje buiten de regio, waarbij eenieder kan zien dat tradities niet saai hoeven te zijn. In de prachtige kleuren geel/blauw reeds van veraf te herkennen. Daor komp ze weer an, de jongens van Sint Jan. Voor meer informatie: www.schuttersgildestjan.nl

Muziekvereniging Euphonia Eibergen

Muziekvereniging Euphonia uit Eibergen is opgericht in 1897 en bestaat uit verschillende onderdelen. De drumfanfare bestaat 6 jaar, voorheen was het een jachthoornkorps. De drumfanfare is in januari 2019 Nederlands Kampioen geworden in de vierde divisie met een gemiddelde van 90 punten. Samen met de minirettes en twirl nemen zij deel aan verschillende optochten en optredens in de regio, maar ook daarbuiten. Zo stonden in 2018 o.a. optochten in Ruurlo, Eelde en Lichtenvoorde op het programma. https://www.euphoniaeibergen.nl/

Excelsior Renkum

Excelsior Renkum is opgericht op 24 september 1934 als mondaccordeonvereniging. De vereniging heeft in de loop der jaren verschillende  metamorfoses ondergaan.
Men besloot op 1 januari 1969 de naam te veranderen in Tamboer, Trompetter en Majorettekorps Excelsior. Op 1 januari 1994 werd de naam veranderd in Drumfanfare Excelsior Renkum. Vanaf 1 maart 2013 is de naam veranderd in alleen Excelsior Renkum.
Toen is ook de weg ingeslagen zoals Excelsior zich tegenwoordig presenteert, als marching band met Amerikaanse invloeden.

Met enorm veel trots presenteert Excelsior Renkum de titel van haar nieuwe showproductie; “Remember who you are”.
Tijdens de show zal u meegenomen worden naar uw jeugdjaren en wordt het verhaal
verteld door middel van verschillende gebeurtenissen en aspecten die horen bij het opgroeien van een kind. De ontdekkingsreis van een kleuter, het schoolleven, de pubertijd en uiteindelijk het verlaten van het ouderlijk huis zullen voorbij komen.

De gehele showproductie is wederom door het eigen instructieteam samengesteld en geschreven. Na de zeer succesvolle show “Airborne”, waarmee een gouden medaille op het WMC is gehaald, opnieuw dus een echte Excelsior Renkum productie!
Can you remember who you were, before the world told you who you should be?
Look inside yourself, you are more than you have become.
REMEMBER WHO YOU ARE https://www.excelsiorrenkum.nl