Wetenswaardigheden

2019

ROKEN verboden
I.v.m. landelijke wetgeving is het ook tijdens de kermis verboden om te roken in de feesttenten. Hierop kunnen door de desbetreffende instanties strenge controles worden uitgevoerd.

KINDER-MATINEE
Op de kermis-zaterdag zal om 14.30 uur een kindershow gegeven worden in de cafétent op het kermisterrein voor de jeugd van de basisschool.  Entree is gratis. Jij komt toch ook!!!

PINNEN met pinpas
Wij bieden u de mogelijkheid om met een pinpas te betalen of geld op te nemen tijdens de kermis.

PASSE-PARTOUT POLSBANDJES 
Dit jaar gaan we wederom passe-partout polsbandjes uitgeven, geldig voor de vrijdag- en de zaterdagavond. Voorverkoop van deze polsbandjes is op donderdagavond 21 juni vanaf 19.30 uur bij    de muntenkassa op het kermisterrein. Ook op de vrijdagavond tijdens de kermis zijn deze polsbandjes verkrijgbaar. Beide avonden kosten de polsbandjes € 20,- (korting € 2,50).

18 JAAR-POLSBANDJES
I.v.m. verscherpte alcoholcontroles, zijn wij genoodzaakt om ook tijdens de kermis polsbandjes te gebruiken voor personen vanaf 18 jaar. Wanneer een jeugdig persoon zonder polsbandje bij de bar om alcoholische dranken vraagt zal dit niet worden verstrekt. Polsbandjes zijn gratis af te halen bij de muntenkassa door personen vanaf 18 jaar op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

KERMISOPTOCHT
De zondagmiddag staat uiteraard weer in het teken van de kermisoptocht. Door de grote inzet van een   aantal actieve straten/buurten en vriendenclubs, kunt u genieten van een prachtige optocht.
Om 12.00 uur wordt de bebouwde kom van Keijenborg voor al het gemotoriseerde verkeer afgesloten.
Vanaf 12.00 uur wordt er een entreeprijs geheven à € 1,- per persoon en de auto’s dienen op de aangegeven   parkeerplaatsen buiten de bebouwde kom van het dorp te worden geparkeerd !!!!!
De grote praalwagens worden vanaf 12.30 uur in de Geltinkweg opgesteld. Daar vindt ook (voor aanvang van de optocht) de 1ste jurering plaats. De opstelling van de kleine wagens, versierde fietsen en loopgroepen is vanaf 13.00 uur in de Pastoor Thuisstraat (voor de aanleunwoningen 'Postel Staete').
Als u de praalwagens, vóór aanvang van de optocht, wilt bekijken, dan raden wij u aan vroegtijdig door  de Pastoor Thuisstraat en de Geltinkweg te wandelen.

Om 13.30 uur zal er een optreden door ??k gegeven worden en om 13.50 uur volgen vanaf het bordes van 'Postel Staete' de openingstoespraken.

Aansluitend zal om 14.00 uur de kleurrijke 54e kermisoptocht in beweging worden gezet. Na de optocht   zal om ± 15.30 uur een optreden door showband Excelsior Renkum gegeven worden op het kermisterrein.

PUBLIEKSPRIJS
Tijdens de prijsuitreiking van de kermisoptocht wordt er een publieksprijs uitgereikt die beschikbaar is gesteld door vijveraanleg 'Valle Verzasca'. Bezoekers van de kermisoptocht die van buiten Keijenborg komen zullen bij de entree een formulier krijgen waarop kan worden aangegeven welke wagen men het mooist vindt. Ook zal er aan het begin van de optocht formulieren voor de publieksprijs uitgedeeld worden aan het publiek langs de route. Aan het eind van de optocht zullen een aantal jongeren lopen die de formulieren weer bij u ophalen.

FOODPLAZA
Ook dit jaar zal het eetgedeelte bij de feesttent zijn. Tegenover de feesttent wordt een overdekt plein gecreëerd waar patat, snacks, vis, belegde broodjes en vlees van de barbecue gehaald en/of genuttigd kan worden. Op dit plein zal ook voor zitgelegenheid gezorgd worden.

KONINGSSCHIETEN
Dit is geoorloofd voor personen die de 18-jarige leeftijd hebben bereikt en woonachtig zijn binnen het werkgebied van de voormalige parochie 'St. Jan de Doper' in Keijenborg. Oud-inwoners van Keijenborg    die altijd hebben meegeschoten en nu buiten het werkgebied van de parochie wonen vormen hierop een uitzondering. Jaarlijks schieten ± 200 schutters mee om het koningschap van het Schuttersgilde    'St. Jan'. HOUDT EEN OUDE TRADITIE IN ERE EN SCHIET MEE !!!!!!

VOGELKNUPPELEN
Dit is geoorloofd voor vrouwelijke personen vanaf 16 jaar, men hoeft hiervoor niet binnen het werkgebied van de parochie te wonen. Bij iedere beurt krijgt men de kans om met 2 knuppels de houten vogel van een paal te gooien.

JEUGD-VOGELSCHIETEN
Dit is bedoeld om de schoolgaande jeugd van 10 t/m 17 jaar kennis te laten maken met het vogelschieten. Er wordt geschoten met een luchtbuks op een vogel van piepschuim.
De jeugd kan zich hiervoor inschrijven op de al eerder vermelde dagen tijdens de opgave voor het vogelschieten en het vogelknuppelen. Kosten voor deelname bedraagt € 2,50 per persoon.

VLAGGETJES
Men kan nog tot uiterlijk donderdag 20 juni geel/blauwe vlaggetjes bestellen. Alle lengtes zijn mogelijk. Kosten  €1,25 per meter. Ook zijn er geel-blauwe vlaggen (afmeting 100x150 cm.) te bestellen voor € 15,- per stuk bij: E. te Stroet, Pastoor Thuisstraat 22, Keijenborg, tel. 0575-46 21 30 of via email: info@kermiskeijenborg.nl.